dyrlæge

Lad din dyrlæge hjælpe dig med din hund

Lad din dyrlæge hjælpe dig med din hund

editorial

Hvis din hund bliver syg, er det første, du skal gøre, at ringe til din dyrlæge. Dyrlægen vil kunne hjælpe med at diagnosticere og behandle din hunds sygdom.

I nogle tilfælde kan dyrlægen være nødt til at foretage en operation eller ordinere medicin. Følg din dyrlæges anvisninger nøje for at sikre, at din hund kommer sig efter sygdom.

Hvornår skal jeg tage til dyrlæge med min hund?

Du bør tage din hund til dyrlæge mindst en gang om året for at blive undersøgt. Ved undersøgelsen vil dyrlægen kontrollere din hunds vægt, tænder, pels og negle.

Dyrlægen kan også foretage blodprøver for at kontrollere, om den er syg. Hvis din hund er syg eller kommet til skade, skal du straks tage den med til dyrlægen.

Hvor ofte skal min hund vaccineres?

Din hund bør vaccineres mod almindelige sygdomme som rabies, hundesyge og hepatitis. Vaccinationer gives normalt hvert et til tre år, afhængigt af sygdommen. Spørg din dyrlæge til råds om, hvilke vaccinationer der er de rigtige for din hund.

dyrlæge

Kan en dyrlæge tage røntgenbilleder?

Ja, dyrlæger kan tage røntgenbilleder af dyr. Der tages normalt røntgenbilleder, når et dyr er sygt eller har været skadet.

Har hunden eller katten brug for et sundhedstjek en gang om året?

Ja, det er en god idé at tage din hund eller kat til et sundhedstjek mindst en gang om året. Det skyldes, at dyrene ikke kan fortælle os, når de ikke har det godt. Et sundhedstjek vil hjælpe dyrlægen med at opdage eventuelle problemer tidligt.

Hvad kan en dyrlægeklinik tilbyde?

Dyreklinikker tilbyder mange tjenester, herunder vaccinationer, neutralisering af kæledyr, tandrensning, røntgenbilleder, operationer og akutbehandling. De sælger også foder og forsyninger til kæledyr. Nogle klinikker tilbyder også internatfaciliteter til kæledyr.

Du kan læse meget mere, og ftage kontakt til din lokale dyrlæge i Tønder, via hjemmesiden www.dyrlaegerne.com.